Equinor WLR Guideposts

Guidepost-systemet som er utviklet av oss på oppdrag for og i samarbeid med Equinor er en viktig del av et større system (Wellhead Load Relief – WLR)

Delen vi utviklet kalles WLR Guidepost, som er en del av et system som gjør at det i mindre grad påføres store krefter på brønnhodet på havbunnen.

Brønnhodet er en kritisk komponent som stikker opp fra brønnen på havbunnen, og skader på dette er derfor ikke ønskelig og kan føre til lekkasjer. Tidligere ble det påført store krefter på brønnhodet, noe som kunne føre til at brønnen måtte stenges tidligere på grunn av sikkerhetshensyn. WLR-systemet som våre guideposter er en del av, avlaster brønnhodet og forlenger levetiden. Vi var ansvarlige for hele prosessen, fra design og engineering til produksjon, montering og testing. I prosjektet brukte vi vår bakgrunn innen boring og brønnintervensjon,og tok det over til subsea for å utvikle gode løsninger. Se guidepostene her.

Testing var en viktig del av prosessen, og vi måtte gjenskape situasjoner med store krefter for å teste utstyret. Vi samarbeidet også med en tredjepart for å sikre at testingen var så realistisk som mulig. Systemet fungerte som tiltenkt på første forsøk, og blir nå benyttet på norsk sokkel. Resultatet har blitt en effektiv løsning som forlenger levetiden til brønnhodet og bidrar til en mer bærekraftig produksjon. Equinor Energy AS og EnergyX inngikk i 2020 en 5-årig rammeavtale med en opsjon på ytterligere 3 år,og leveransen ble gjort under denne avtalen.